Dirigent

Mathijs Dubbeldam
Per 15 april 2023 heeft Mathijs Dubbeldam uit Bredevoort het contract getekend waarmee hij zich als dirigent verbindt aan het ACM. Hij lost hiermee Susanna Veerman af, die negen jaar als vaste dirigent het koor leidde.

Mathijs is een jonge dirigent die sinds kort in onze regio woonachtig is. Hiervoor heeft hij enkele koren geleid in de regio Nijmegen. Hij heeft een allround vakopleiding als zangdocent en dirigent en woont met zijn gezin in Bredevoort.
Het stokje wordt letterlijk overgedragen op een concert in de oude Helenakerk te Aalten op 15 april 2023.

Hij vindt het een uitdaging om de zangkwaliteiten van de mannen naar een hoger niveau te tillen.
En dat gebeurt dan elke maandagavond vanaf 20.00 uur in De Pol in Aalten. 

Pianiste

Yvonne Beeftink
Na eerst twee jaar AMV te hebben gevolgd, begon ik op 9 jarige leeftijd met pianoles op de muziekschool te Doetinchem. Ik kom uit een muzikale familie en na het behalen van mijn Havo-diploma wilde ik dan ook graag ‘iets’ met muziek gaan doen. Het werd de Hbo-opleiding tot muziektherapeute te Nijmegen.

Momenteel werk ik drie dagen per week als muziektherapeute bij Advisium te Apeldoorn op een behandelafdeling voor licht verstandelijk gehandicapten met psychische en/of emotionele problemen.

Daarnaast ben ik als vaste pianiste/tweede dirigente verbonden aan o.a. een kinderkoor, een jongerenkoor, twee gemengde koren en twee mannenkoren, geef ik pianolessen en begeleid regelmatig vocalisten en instrumentalisten tijdens concerten.

Muziek is emotie; het zet je letterlijk en figuurlijk in beweging. Van de maat mee tikken met je voet tot dansen, van kippenvel tot tranen toe geroerd worden. Muziek kan mooie of verdrietige herinneringen oproepen. Als muziektherapeute werk ik met jongeren die door allerlei verschillende oorzaken met zichzelf en vaak ook hun omgeving in de knoop zijn geraakt. Door met hen muziek te maken, een lied te schrijven en te zingen of muziek te luisteren probeer ik emoties los te maken, te benoemen en een plek te geven. Zodat ze er minder of geen last meer van hebben en verder kunnen met hun leven. Ook in mijn werk als pianiste probeer ik via de muziek emotie over te brengen. Het is prachtig als dat in samenwerking met het koor en de dirigent ook daadwerkelijk lukt