Dirigenten
Dirigente.

Pianiste.

Susanna Veerman 
Susanna Veerman studeerde als koordirigent af aan het Tsaikovski Conservatorium te Moskou (1997). Het diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij aan het Amsterdams Conservatorium (2001). In 2005 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Tevens behaalde zij diploma kerkmuziek eerste graad. Zij vervolgde haar orgelstudie bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk). In 2007 ontving zij de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” in Parijs voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. Sinds 2013 is zij gedelegeerde van de ASL in Nederland en draagt Nederlandse kunstenaars voor een medaille voor. Momenteel dirigeert zij vier mannenkoren (waaronder dat van Aalten). Tevens geeft zij coaching aan koorleden en is zij verbonden als docent koorscholing bij het Kon.Chr.Zangersbond (KCZB).

Sinds 1999 is zij aangesteld als hoofdorganiste van de  Emmaüsparochie in Amsterdam, waar zij zowel het Cavaillé-Coll orgel (1881) als het Hilgers orgel (1774) in resp. Augustinuskerk en Boomkerk bespeelt en Internationale concertserie organiseert. Naast het begeleiden van kerkdiensten organiseert zij o.a. workshops, masterclasses en internationale orgelconcerten. Susanna heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd als organiste, dirigente en begeleidster op orgel en piano.  Tussen 2005 en 2013 begeleidde zij het Westerkerkkoor en het Bachorkest (continuo) bij cantatediensten in de Westerkerk in Amsterdam. Susanna concerteert solistisch en als duo op orgel met haar echtgenoot Wim Does zowel in Nederland als in het buitenland, o.a. in Frankrijk, Rusland, Wit-Rusland, Verenigde Staten, Canada, België, Italië, Oostenrijk, Duitsland etc… Recentelijk gaf ze orgelconcerten in de Notre-Dame van Parijs & in de St. Pauls Cathedral in London.  Voor meer informatie: www.susannaveerman.com

Yvonne Beeftink
Na eerst twee jaar AMV te hebben gevolgd, begon ik op 9 jarige leeftijd met pianoles op de muziekschool te Doetinchem. Ik kom uit een muzikale familie en na het behalen van mijn Havo-diploma wilde ik dan ook graag ‘iets’ met muziek gaan doen. Het werd de Hbo-opleiding tot muziektherapeute te Nijmegen.

Momenteel werk ik drie dagen per week als muziektherapeute bij Advisium te Apeldoorn op een behandelafdeling voor licht verstandelijk gehandicapten met psychische en/of emotionele problemen.

Daarnaast ben ik als vaste pianiste/tweede dirigente verbonden aan o.a. een kinderkoor, een jongerenkoor, twee gemengde koren en twee mannenkoren, geef ik pianolessen en begeleid regelmatig vocalisten en instrumentalisten tijdens concerten.

Muziek is emotie; het zet je letterlijk en figuurlijk in beweging. Van de maat mee tikken met je voet tot dansen, van kippenvel tot tranen toe geroerd worden. Muziek kan mooie of verdrietige herinneringen oproepen. Als muziektherapeute werk ik met jongeren die door allerlei verschillende oorzaken met zichzelf en vaak ook hun omgeving in de knoop zijn geraakt. Door met hen muziek te maken, een lied te schrijven en te zingen of muziek te luisteren probeer ik emoties los te maken, te benoemen en een plek te geven. Zodat ze er minder of geen last meer van hebben en verder kunnen met hun leven. Ook in mijn werk als pianiste probeer ik via de muziek emotie over te brengen. Het is prachtig als dat in samenwerking met het koor en de dirigent ook daadwerkelijk lukt

Comments are closed.